2007/06/15

Cu doua zile inainte de alegerile locale...

Desi nu este una din temele mele preferate, totusi alegerile locale acum sunt foarte discutate aici la Chisinau. Si e o alegere grea pentru fiecare cetatean, pe de o parte Iordan este foarte slab, nu are priza la public, este contestat si rindurile Partidului. Citeva zile in urma am vorbit cu un reprezentant al PCRM si mi-a zis ca a fost o decizie autoritara si chiar daca multi nu au fost de acord au fost nevoiti sa accepte. Mai mult neputinta lui Iordan de a vorbi in public il face vulnerabil. Este interesant si faptul ca el se straduie sa se detaseze de Partid propriu-zis si asta il face slab pe interior si electoratul comunist, desi disciplinat, ar putea sa nu iasa la vot(oare?) . Mai mult persoana cu care am vorbit a spus ca publicitatea sa electorala ( a lui Iordan) este una lamentabila.

Pe de alta parte Chirtoaca cu un succes mare la public, tinar, ambitios insa cu Mihai Ghimpu si cu o aroganta vazuta de foarte multa lume. Si aici vreau sa mentionez ca sunt persoane care spun ca nu stiu daca l-ar vota acum dupa iesirilr in public ale lui Ghimpu si Chirtoaca in zilele dupa primul tur.

Un alt lucru care m-a mirat in campania aceasta este discutia in jurul faptului daca Guvernul va sustine Primaria in cazul victoriei lui Chirtoaca. Domnilor, mi se pare aberanta insasi ideea de ce Guvernul trebuie sa se implice in treburile Primariei si de ce el ar trebui sa decida vrea sau nu. Nu exista un buget? un plan cum ar trebui sa lucreze institutiile intr-un stat? Desi cred ca nu ar trebui sa ma mire acest lucru dupa ce tarifele pentru microbuse sunt discutate de Guvern si nu de Primarie.

Anyway, trebuie de iesit la alegeri ca sa nu avem un primar ales de catre un numar infim de oameni. De fapt chiar daca nu exista prag la aceste alegeri ma mir cum s-ar simti un primar stiind ca nu are o sustinere larga a publicului.

In alta ordine de idei la Moldpres a anuntat ca Voronin si Zubakov au discutat detalii despre relatiile bilaterale care vor fi discutate la intilnire de lucru dintre Voronin si Putin, plus Moldpres a mai anuntat ca problema vinului a fost solutionata.

Niciun comentariu: